24 oktober 2011

Hejsan! Idag var jag i skolan första lektionen, kände att jag behövde hjälp med några uppgifter, men då skulle vi tydligen kolla på en film vi måste se men som jag redan tittat på.. plus att det var något knasigt med internet på skolan så det vart inte mycket till hjälp. Men jag fråga iallafall några saker efter lektionen så jag får väl klura ut resten hemma själv. Efter det åkte jag till praktiken.

Just nu lyssnar jag på en ny favvolåt, lite mesig kanske hehe men den är bra. Jag är trött nu känner jag, synd att det inte finns så att man bara kan trycka på en knapp så ligger man helt plötsligt nerbäddad i sängen och tänderna var borstade, ansiktet tvättat och toalettbesöket avklarat.

Godnatt:)


20 oktober 2011

Hejsan! Kom hem för ungefär 40 minuter sen. Var in på biblioteket en snabbis och lämnade tillbaka två ljudböcker jag lånat till mamma och laddat in på hennes nya mp3 för att hon skulle kunna lyssna på dem när hon var utomlands, för hon hade tjatat så mycket om ljudböcker. Tror ni att hon lyssnade på ljudboken? Nej det gjorde hon inte men hon lyssnade lite på musiken jag laddat in iallafall. När jag var på väg till min cykel var det en som flirta(?) med mig haha och inte nog med det, när jag cyklade under en tunnel vissla en av killarna på mig antar jag eftersom det bara var jag som var där. Vad är det med killarna idag? haha. Snart är det dags för middag och sen ska jag göra något vettigt som t.ex. göra något skolarbete.

Tydligen var det snöstorm för exakt ett år sen, tänk om det skulle varit så nu med, usch då hade jag nog gått in i dvala;)

19 oktober 2011

Hej! Ligger just nu på min säng med datorn på magen och funderar över vad jag ska skriva om i min debattartikel om Östersjön, får se om jag kommer på något bra idag så jag kan börja skriva lite.

Idag har jag fått plocka upp nya varor och prickat av så att man vet att rätt antal kommit, larmat och hängt upp. Det kanske inte låter så roligt men det var det:) På lunchen gick jag en sväng på stan, usch vad jag hatar att gå ensam på stan.. men det som var kul var att jag hittade två plagg att köpa inne på bikbok:)

min dag på praktiken

Halloj:) Jag är nu hemma från min första dag på praktiken på Polarn o. Pyret. Jag fick sluta en timme tidigare för det fanns inte så mycket för mig att göra. Så nu har jag skrivit i min loggbok som man måste göra efter varje dag. Det har varit en rolig dag:) När jag kom dit visade min handledare mig runt i butiken, berättade hur det var indelat med storlekar och sånt där. Jag fick en arbetströja, blå och vitrandig, randigt är ju lite deras grej. Hon visade mig lagret. Min första uppgift var att larma kläder, det tyckte jag var lite trixigt för att man skulle göra på något speciellt sätt och man fick inte trycka utan det skulle bara glida igenom haha, så det stod jag ett tag med och tillslut vart jag lite bättre:) Sen hängde jag upp kläderna i butiken. Jag fick stryka några kläder, hämta jackor på lagret och lite sånna där smågrejer:) Sen så sa Annelie (min handledare) att jag skulle få följa med och kasta sopor.. haha. Som tur var var det inget sophus med kompost och sånt utan endast med kartonger, tur det! Sen lite innan fyra tog Annelie och jag en fika med clementin/satsumas (vet inte hur man ser skillnad på dem där haha) och en kaka sen efter det fick jag gå:) Så så såg min dag ut:) Nu ska jag göra skolarbete! Ha det så bra♥ Jag kanske skriver imorgon också om jag har lust:)


jobbet jobbet jobbet

Hejsan! Sitter och väntar på att pizzan ska bli färdig och sen är det matdags, är hungriiig! Imorgon börjar min praktik, roligt men lite nervöst:) Ska nog ta och berätta imorgon hur min första dag på jobbet var, känns så konstigt att säga jobb istället för skola hehe. Efter jobbet (;)) tänkte jag kanske köpa en foundation, vi får se hur det blir med den saken. Så idag ska jag fixa till mina naglar så att mina kollegor på jobbet inte behöver skämmas över mig och sen ska jag packa i väskan allt jag ska ha med mig på jobbet, okej det är nog inte så mycket förutom hårborsten;) Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon när jag kommit hem från jobbet och berättar hur det var på jobbet:)

Jag försökte skriva ordet "jobbet" så mycket som möjligt hahaha, visst lyckades jag ganska så bra;P Man kan nog säga att det är min humor haha;)


Slänger upp en bild också bara för att det var så himla längesen, eller juste bilden på böckerna.. haha. Men den här bilden är finare;)


22.54

Halloj! Ligger nu i sängen och är supertrött. Måste sova nu känner jag. Nästa vecka börjar ju min praktik, jag trodde att det skulle bli 3 ganska sköna och lugna veckor och då menar jag inte så mycket läxor. Men nej snarare tvärtom, idag fick vi ännu en till grej, i miljöpolitik, megastor också! Jag fick det till att det var mellan 50 - 60 frågor, några är bara sant eller falskt frågor, nån är att man ska skriva en berättelse om östersjön, massa frågor om östersjön, frågor om länder runt omkring östersjön m.m. och sen ska vi också skriva en debattartikel om östersjön. Som om vi inte har andra ämnen också.. Ville bara få ut min aggression. Det är bara att bita ihop, jag kommer att fixa det!
Ska nog läsa första kapitlet i min bok jag måste läsa, engelska. Så läsa först sen sova!
Hejdå pluggblogg

Plugglördag

God morgon! Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig var det jättekallt i mitt rum så jag lindade in mig med en filt och la mitt kalla täcke på i hopp om att det skulle bli varmare. Men jag vaknade flera gånger under natten utav att jag frös, så jag får nog ta upp min kupevärmare (?) haha. Jag vaknade vid nio och fick upp och gjorde rent och fint i köket, maja var här igår och vi stökade ner lite när vi lagade mat och kladdkaka men nu är det fint igen:)

Idag är det min pluggdag för veckan som kommer ser ut såhär i skolan:
Måndag: Redovisning på miljökunskapen och grammatikprov på engelskan.
Tisdag: Småföretagande prov
Onsdag: Inget än så länge
Torsdag: Inget än så länge
Fredag: Matteprov och en inlämningsuppgift om arbetsmiljö och säkerhet ska in. Men inlämningsuppgiften gjorde jag klart igår, samma dag som jag fick den, så den är klar och inskickad redan!

Så alltså ser mitt pluggschema ut såhär:
Idag: Plugga in grammatik och småföretagande. Även kolla igenom min redovisning.
Söndag: Träffa tjejerna:D men också att plugga in det sista av grammatiken och läsa igenom redovisningen några gånger och sen kanske läsa i boken småföretagande om jag orkar.
Måndag: Småföretagande småföretagande småföretagande plugg plugg plugg
Tisdag: MATTE!!!
Onsdag: MATTE!!!
Torsdag: MATTE!!!
Fredag: Vilodag från pluggandet.

Sen veckan efter det är det praktik som gäller! Roligt och spännande:)